Kontakt speciallægerne

Navn  *
E-mail  *
Telefonnummer  *

Vi behandler

Hvad er vi gode til. Hver af nedenstående ”klik” er der tekst og billeder med beskrivelse af hvilke sygdomme vi kan diagnosticere og behandle.

Ultralyd

Ultralydapparaturet består af en ultralydskanner og et lydhoved. Afhængigt af, hvilke væv lydbølgerne rammer, sendes forskellige signaler tilbage, og herved dannes billeder af kroppens indre. Signalerne vises som levende billeder på en skærm. Det er samme princip som fiskere anvender, når de lokaliserer fiskestimer ved hjælp af ekkolod.

Ultralydscanning har gjort det muligt at stille den korrekte diagnose ved mange skader i muskler, sener, led og ledbånd med langt større sikkerhed end tidligere.

Ultralydscanning giver mulighed for at synliggøre skader for idrætsudøveren/patienten og kontrollere om behandlingen virker.
Ultralyd sikrer at blokader placeres optimalt.

Ultralydscanning giver muligehd for i nogle tilfælde at se detaljer som skjuler sig i såvel CT- som MR- scanning og giver endvidere mulighed for dynamiske undersøgelser, dvs at lægen kan bevæge f.eks leddet mens undersøgelsen foregår. Man kan ikke se igennem eller ind i knoglerne, dvs ikke rygge. 

Ultralydscanning er en risikofri undersøgelse, der ikke er forbundet med nogen form for skadelig stråling (i modsætning til røntgen og CT-scanning)

Eksempler

Billedet viser en ultralydsscanning af den indvendige menisk bagereste del. Den gråtonede trekant over pilen er meniske.

Billedet til højre viser en slimsækbetændelse foran achillessenen liger over hælbenet.
Siteworks